Notícies

Viatge a les illes per obrir la Copa: UD Poblense

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 

Després d'un estrambòtic sorteig de Copa del Rey (hagué de realitzar-se en dos ocasions), l'Ontinyent jugarà la primera eliminatòria del torneig davant la UD Poblense al seu feu, el bonic "Nou Camp de Sa Pobla" de gespa natural i graderia al voltant de tot el terreny de joc. En un primer termini, en un sorteig sense seguir la pròpia circular 5 de la RFEF, a l'Ontinyent li havia tocat la UE Sant Andreu i resultava exempt en la segona ronda. Ara per ara, els de Mullor sí que hauran de jugar la segona ronda en cas de passar la primera, i correspondria jugar-la com a locals davant el guanyador del duel entre el CF Talavera i Real Jaén CF.

Els inicis de la UD Poblense es remunten al 1935, tot i que el seu inici en la competició es faria esperar als 1940 una vegada passada la guerra civil espanyola. Va haver d'esperar a mitjans dels 50 per debutar en la tercera divisió nacional, categoria que alternaria amb la regional durant tres dècades. L'inici dels anys 80 seria l'època més exitosa dels balears, amb Lorenzo Serra Ferrer al capdavant de la banqueta i dos promocions d'ascens consecutives a Segona B, consumant el canvi de categoria en la segona. Després de 7 temporades consecutives en la categoria de bronze, el club tornaria a tercera fins el dia de hui, tot i que ha disputat en sis ocasions promoció d'ascens, l'última la passada temporada en la que va caure en la primera eliminatòria davant el Salamanca CF UDS amb un 2-3 a casa i un empat 2 a domicili.

El seu tècnic és Óscar Troya, responsable dels dos últims subcampionats de tercera divisió i les corresponents promocions d'ascens. Es tracta d'un home jove (40 anys) que va arribar a l'entitat de Sa Pobla cedit pel Real Mallorca, amb qui el club manté un conveni de col·laboració. Abans havia estat al Llosetense des de l'estiu del 2012 i al CD Montuiri, tot després d'iniciar les seues tasques com a tècnic en el futbol base del RCD Mallorca. Tenint en compte que el filial mallorquí va ser el campió del grup XI de Tercera Divisió, ha estat el Poblense qui s'ha guanyat el dret a disputar el torneig de Copa del Rei. Precisament el partit més recent disputat ha estat l'amistós davant el Mallorca emmarcat en el XLVI Torneig S'Agricultura, en el que els de Troya van perdre 1-2 davant l'equip de Segona A, amb Franco Russo accedint des de la banqueta.

L'eliminatòria es jugarà a partir únic el 5 de setembre, en horari per confirmar. El guanyador d'esta eliminatòria s'enfrontarà al que s'impose en el duel entre el CF Talavera i el Real Jaén CF.

Resultats

Classificació